Inhoudsopgave:

 1. Welke online meeting?
 2. Hoe vergader je online?
 3. Hoe maak je online vergaderen leuk?
 4. Wat is het verschil tussen Zoom Pro en zoom business?
 5. Wat is een online meeting?
 6. Hoe werkt een online meeting?
 7. Hoe maak ik een vergadering leuk?
 8. Wat is een goede meeting?
 9. Hoe lang mag een online vergadering duren?
 10. Hoe start je een overleg?
 11. Hoe noem je een vergadering?

Welke online meeting?

De voor- en nadelen van 6 bekende online meeting tools
 • Microsoft Teams: niet meer weg te denken.
 • Zoom: het beste zwarte schaap.
 • Webex: de manke wolf in schaapskleding.
 • Jitsi Meet: open source, maar wel heel basic.
 • Google Hangouts en Google Meet: ideaal als je al met Google werkt.

Hoe vergader je online?

Start elke meeting met een 'aanloopje'. Maak contact, spreek doel en bedoeling uit, spreek de werkwijze af, maak ook afspraken over vertrouwelijkheid en tijden. Neem regelmatig pauzes. Online vergaderen is vermoeiender dan je denkt en een uur is zó voorbij.

Hoe maak je online vergaderen leuk?

9 tips om de online meeting leuker te maken
 1. Check aan het begin van de meeting met elkaar in: Begin de meeting niet direct met de inhoud, maar vraag aan je collega's hoe ze zich vandaag voelen. ...
 2. Gebruik break-out rooms: In Zoom en Microsoft Teams heb je de mogelijkheid om mensen in break-out rooms bij elkaar te zetten.

Wat is het verschil tussen Zoom Pro en zoom business?

De app is gratis voor gebruikers met gesprekken korter dan 40 minuten en met minder dan 100 deelnemers. Wie gesprekken wil opnemen, de duur van meetings wil oprekken tot 24 uur, en met 100 (Zoom Pro), 300 (Zoom Business) of 1.000 deelnemers (Zoom Enterprise) wil vergaderen, moet daarvoor betalen.

Wat is een online meeting?

Een online meeting is niets anders dan een vergadering waar je vroeger naar toe zou gaan. Die vergadering vindt nu plaats in een digitale omgeving. Denk bijvoorbeeld aan een vergadering met je collega's die vanuit huis of andere locaties werken.

Hoe werkt een online meeting?

Met behulp van videoconferencing breng je de deelnemers samen in een virtuele meetingroom. Dat betekent dat je voor vergaderingen niet langer op één plek hoeft te zijn: ook op afstand, vanuit thuis of onderweg kun je als gelijkwaardige deelnemer meedoen aan de meeting.

Hoe maak ik een vergadering leuk?

In deze blog delen we daarom zeven manieren waarop u de volgende vergadering op een effectieve én leuke manier kunt starten.
 1. Begin met een grapje en stimuleer anderen om hetzelfde te doen. ...
 2. Doe iets onverwachts. ...
 3. Deel hun successen om aandacht te krijgen. ...
 4. De beste tip voor een creatieve vergadering.

Wat is een goede meeting?

Het doel van iedere vergadering is om besluiten te nemen en om het werk gedaan te krijgen. Daarvoor moeten de goede mensen aan tafel zitten. Tip: (1) bekijk snel even de deelnemerslijst voordat je de vergadering binnenloopt. Dan weet je wat je kunt verwachten.

Hoe lang mag een online vergadering duren?

Een goede, effectieve vergadering duurt niet langer dan 1,5 uur. Beter is het om binnen een uur te blijven. Maximaal een uur vergaderen is een fijne vuistregel, omdat een periode van een uur makkelijk af te blocken is in agenda's. Daarnaast blijven deelnemers scherp, waardoor een vergadering effectief blijft.

Hoe start je een overleg?

Een goed begin is het halve werk. Dat geldt al helemaal voor een vergadering....Hieronder volgt per agendapunt een uiteenzetting van de wijze waarop de voorzitter het kan aanpakken:
 1. Opening, met.
 2. Welkomstwoord.
 3. Ingekomen stukken, notulen.
 4. Doel van de bijeenkomst/agenda.
 5. Behandeling agendapunten.
 6. Afspraken.
 7. Rondvraag.
 8. Afsluiting.

Hoe noem je een vergadering?

Inventariseren – je wilt verkennen welke meningen en ideeën er zijn over een bepaald thema. Brainstormen – je wilt ideeën verzamelen voor een dilemma of vraagstuk. Discussiëren – je wilt weten hoe men staat tegenover een voorgenomen besluit of probleem. Beslissen – je wilt knopen doorhakken.