Inhoudsopgave:

  1. Welk vaccin krijgen griepprik?
  2. Waar kan ik een griepprik halen?
  3. Welk vaccin prikt de huisarts?
  4. Hoe krijg je een uitnodiging voor vaccinatie?
  5. Wie kan afspraak maken voor vaccinatie?
  6. Welk vaccin corona?
  7. Welk vaccin krijg ik 1962?

Welk vaccin krijgen griepprik?

De groep krijgt het BioNTech/Pfizer of Moderna-vaccin.

Waar kan ik een griepprik halen?

U kunt de griepprik bij uw huisarts krijgen. Als u behoort tot de doelgroep van de gratis griepprik, krijgt u in oktober of november van uw huisarts een uitnodiging voor de griepprik.

Welk vaccin prikt de huisarts?

Voor vaccinatie in de huisartsenpraktijk is gebruik gemaakt van het AstraZeneca-vaccin. Vanwege de beperkte beschikbaarheid van het vaccin startte de huisarts met vaccinatie van mensen uit 1956 tot en met 1960 van 60-64 jaar en de hoog-risicopatiënten voor COVID-19.

Hoe krijg je een uitnodiging voor vaccinatie?

U kunt online een afspraak maken voor een vaccinatie. Of bellen naar 08. Op sommige plekken kunt u ook zonder afspraak een prik halen. U kunt telefonisch of online een afspraak maken bij de GGD voor vaccinatie met het vaccin van BioNTech/Pfizer of Moderna.

Wie kan afspraak maken voor vaccinatie?

Bel dan met de GGD via 08. Dit nummer is 7 dagen per week open van 8.00 tot 20.00 uur. Als u een uitnodiging voor vaccinatie bij uw huisarts heeft ontvangen, maakt u een afspraak met uw huisarts.

Welk vaccin corona?

Welke coronavaccins worden in Nederland gebruikt BioNTech/Pfizer (Comirnaty) - Het BioNTech/Pfizer-vaccin is een mRNA-vaccin en bestaat uit 2 prikken. AstraZeneca (Vaxzevria) - Het vaccin van AstraZeneca is een vectorvaccin en bestaat uit 2 prikken.

Welk vaccin krijg ik 1962?

Daar krijgen zij het vaccin van BioNTech/Pfizer of Moderna. Het gaat om ongeveer 250.000 mensen.