Inhoudsopgave:

  1. Wat kun je doen tegen skimmen?
  2. Wat kan iemand met je pincode?
  3. Wat kan iemand met je bankpas?
  4. Wat kan iemand met mijn pasnummer?
  5. Wat kan iemand met je pasnummer?

Wat kun je doen tegen skimmen?

Wanneer je merkt dat je slachtoffer bent van skimming, is het belangrijk om eerst contact op te nemen met je bank. Vertel je verhaal en zij zullen je uitleggen wat je kunt doen. De bankrekening kan geblokkeerd worden, om te voorkomen dat de schade nog groter wordt.

Wat kan iemand met je pincode?

Het is een vorm van betaalpasfraude, waarbij criminelen de magneetstrip van een pas kopiëren en de pincode bemachtigen op het moment dat er een betaaltransactie wordt verricht. Vervolgens maken de fraudeurs een kopie van de pas, samen met de pincode kunnen ze geld opnemen en betalen in binnen- en buitenland.

Wat kan iemand met je bankpas?

Hiervoor moet je de betaalpas daadwerkelijk in het bezit hebben. Wat iemand wél met jouw bankrekeningnummer kan doen, is het misbruiken voor het afsluiten van abonnementen en het aangaan van aankopen bij bedrijven die de mogelijkheid tot eenmalige machtiging hebben.

Wat kan iemand met mijn pasnummer?

Met alleen je IBAN nummer en je adres kan iemand nog geen geld van je rekening halen of geld overboeken van jouw naar zijn/haar rekening. Daarvoor heb je nog altijd een toegangscode of verificatiecode nodig of een identiteitsbewijs.

Wat kan iemand met je pasnummer?

Nee, hier kunnen ze nog niets mee. Je bankrekeningnummer is niet geheim, je pasnummer is wel vaak nodig om te kunnen frauderen. Een crimineel kan bij bijvoorbeeld je rekening- en pasnummer op de website van de Rabobank invoeren.