Inhoudsopgave:

  1. Hoeveel dieren leven op de Zuidpool?
  2. Welke vogels leven op de Zuidpool?
  3. Welke dieren leven op en rond de Noordpool?
  4. Welke vogels leven op Antarctica?
  5. Wat leeft er op Antarctica?

Hoeveel dieren leven op de Zuidpool?

Dat zijn drie- tot vierhonderd triljoen beestjes! Dat is maar goed ook, want allerlei dieren eten krill. Van vogels, zoals de pinguïn en de albatros, tot zeehonden, inktvissen en walvissen. Walvissen eten zelfs duizenden kilo's krill per dag.

Welke vogels leven op de Zuidpool?

Prominent zijn de Stormvogelachtigen (Procellariformes) met 24 soorten, en verder de Pelecaniformes met 2 soorten aalscholvers en de Charadriiformes met 1 meeuwensoort, 2 soorten sterns, 2 soorten poolkippen en 2 soorten jagers (roofmeeuwen).

Welke dieren leven op en rond de Noordpool?

IJsberen zijn de bekendste dieren op de Noordpool. Hun dikke vacht beschermt ze tegen de kou. Andere dieren die op de Noordpool leven, zijn poolvossen, muskusossen, rendieren, sneeuwhazen en lemmingen. De mensen die op de Noordpool wonen, zijn de Inuit (een mooier woord voor eskimo's).

Welke vogels leven op Antarctica?

Hun lijf is zwaar en lang en ze hebben een lange nek, kop en snavel.
  • Antarctische aalscholver.
  • Keizersaalscholver.
  • Kerguelenaalscholver.

Wat leeft er op Antarctica?

Er leven heel speciale dieren op Antarctica. De bekendste zijn de pinguïns zoals de keizerspinguïn en de adeliepinguïn. Er leven ook robben, zeehonden, walvissen, zeevogels zoals stormvogels en albatrossen en kleine zeediertjes. Bijna alle dieren leven aan de kust van Antarctica, op het zee-ijs.