Inhoudsopgave:

  1. Wat zijn de buurlanden van Zuid-Korea?
  2. Wat vinden Koreanen aantrekkelijk?
  3. Hoe lezen Koreanen?
  4. Hoe werkt de Koreaanse taal?
  5. Wat is er gaande tussen Noord en Zuid-Korea?

Wat zijn de buurlanden van Zuid-Korea?

Zuid-Korea is een land in Azië met als hoofdstad Seoel. Zuid-Korea ligt op het Koreaans schiereiland en grenst alleen via land aan Noord-Korea. Via de Japanse Zee kan men Japan en Rusland bereiken en via de Gele Zee China.

Wat vinden Koreanen aantrekkelijk?

Koreanen genieten van westerse geschenken en vinden het leuk om vooral iets te krijgen wat echt uit jouw land komt. Vermijd aantallen van vier, want dat is een ongeluksgetal. Zeven is een geluksgetal. Ook houden de Koreanen ervan als het cadeau mooi verpakt is.

Hoe lezen Koreanen?

2: KOREAANS HEEFT EEN EIGEN SCHRIFT Het Koreaanse alfabet heet Hangul. Het is in de 15e eeuw ontworpen door King Sejong de Grote. Voor die tijd gebruikten de Koreanen het Chinese alfabet en Chinese karakters (Hanja genaamd). Voor gewone mensen was dat moeilijk om te leren.

Hoe werkt de Koreaanse taal?

De Koreaanse taal is onderdeel van de Altaïsche taalgroep. Het is verwant met het Turks, Mongools en Manchu (een Chinees dialect). Wat betreft de grammatica lijkt Koreaans het meest op Japans. De taal bevat ook veel woorden die uit het Chinees zijn overgenomen.

Wat is er gaande tussen Noord en Zuid-Korea?

Op zegde Noord-Korea het niet-aanvalsverdrag met Zuid-Korea op. Op ontmoetten de Noord-Koreaanse leider Kim Jong Un en de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in elkaar en verklaarden ze dat ze het conflict tussen de beide Korea's wilden beëindigen.