Inhoudsopgave:

 1. Welke kleur tegels in tuin?
 2. Welke tegels in achtertuin?
 3. Waarom geen tegels in de tuin?
 4. Welke maat tegels in tuin?
 5. Welke soort tegels moet ik kiezen in mijn tuin?
 6. Wat zijn goede terrastegels?
 7. Hoeveel procent van je tuin mag je betegelen?
 8. Waarom tegels eruit?
 9. Hoe dik moet een Terrastegel zijn?
 10. Welke soorten tuintegels zijn er?
 11. Waar moet je op letten bij het kopen van terrastegels?
 12. Wat zijn goede stenen voor een oprit?

Welke kleur tegels in tuin?

Doordat iedere steen zijn eigen look heeft, zijn er veel variaties mogelijk. Bij warme tinten kun je denken aan kleuren zoals bruin, rood en geel. Deze kleurstelling geeft de tuin direct veel warmte, zelfs in de herfst en winter. In een natuurlijke, Hollandse of zelfs Franse tuin komen deze kleuren goed tot haar recht.

Welke tegels in achtertuin?

Wanneer u onderhoudsvrije tegels zoekt, is keramiek de beste optie. Het materiaal heeft geen last van groene aanslag, het is vorstbestendig en er trekt geen vocht of vuil in. Keramische tegels voor in de tuin zijn in verschillende diktes verkrijgbaar waardoor u zelfs uw binnenvloer met dezelfde tegel kunt bedekken.

Waarom geen tegels in de tuin?

Door verstening komt de biodiversiteit meer en meer onder druk te staan. Vogels, vlinders, bijen, egels en andere dieren vertrekken uit de achtertuin. De extra stenen leiden ook tot wateroverlast en hittestress. Regenwater dat voorheen door het particuliere groen opgevangen werd, moet nu afgevoerd worden via de riolen.

Welke maat tegels in tuin?

Dus hoe groter de tegel is, hoe groter de tuin lijkt. Dit betekent overigens niet dat u de allergrootste tegels moet nemen als u een kleine tuin heeft, maar het is wel beter om te kiezen voor minimaal een 60x60 tegel. Tegenwoordig worden de tuintegels steeds groter en dat is goed nieuws voor mensen met een kleine tuin.

Welke soort tegels moet ik kiezen in mijn tuin?

De kleur en stijl tuintegels kiezen Het is goed om eerst de gewenste kleur en stijl tuintegels te kiezen. Wellicht wil je een mooi patroon terugzien in de tegels of hou je erg van de uitstraling van de VT Wonen tegels. Natuurlijk kan je voorkeur ook uit gaan naar betonlook tuintegels of juist traditionele klinkers.

Wat zijn goede terrastegels?

Welke terrastegel moet ik kiezen?
Voordeel
Keramische tegelLange levensduur Kras- en kleurvast Variant met een betonnen onderlaag Volledig recyclebaar Weinig/ geen onderhoud
Natuursteen tegelLange levensduur Robuust en stabiel Natuursteen look Weinig onderhoud

Hoeveel procent van je tuin mag je betegelen?

Een tuin waar het groen volledig plaatsmaakt voor steen? In Oud-West is dat bijna verleden tijd. Daar mogen tuinen straks voor maximaal de helft worden betegeld. Het betegelen en bebouwen van binnentuinen mag niet meer omdat Oud-West volgens het stadsdeel 'extra kwetsbaar' is bij extreme neerslag.

Waarom tegels eruit?

Het weghalen van tegels biedt meer ruimte aan flora en fauna en natuurlijk bodemleven. Inheemse vaste planten die op de bodem en locatie afgestemd zijn, hebben minder water nodig. ... De tegels moeten eruit, eventueel moet er een laagje zand afgegraven worden en er moet nieuwe potgrond worden gestrooid voor de planten.

Hoe dik moet een Terrastegel zijn?

Voor het gebruik op een terras is een minimale dikte al genoeg. Bij betontegels is dit 4 cm, bij natuursteen 3 cm en bij een keramische tuintegel 2 of 3 cm. De ondergrond waar de tegel op ligt is daarbij wel erg belangrijk.

Welke soorten tuintegels zijn er?

Terrastegels zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Je kunt kiezen uit betontegels, natuurstenen tegels en keramische tegels. Bij betontegels heb je de meeste keuze in kleur en structuur. Natuursteen is een natuurproduct zodat iedere tegel een eigen tekening heeft, dit zorgt voor een levendig karakter.

Waar moet je op letten bij het kopen van terrastegels?

Denk dan aan: niet verkleuren, ongevoelig voor vlekken, maatvast, groot formaat tegels, uniek in kleur / tekeningen en voorzien van een oppervlaktestructuur. Let wel sommige van deze kenmerken zijn afhankelijk van smaak.

Wat zijn goede stenen voor een oprit?

Harde (van klei) gebakken klinkers zijn het meest geschikt, ook betonnen klinkers of tegels kunnen prima in een oprit. Zachte natuursteen tegels zijn daarentegen erg breukgevoelig. Het voordeel van gebakken klinkers ten opzichte van beton is dat deze niet zo snel vuil worden.