Inhoudsopgave:

 1. Wat is het verschil tussen Playmobil en LEGO?
 2. Wat is het verschil tussen DUPLO en LEGO?
 3. Hoe groot zijn duplo poppetjes?
 4. Welke concurrenten zijn er van LEGO?
 5. Is Duplo van LEGO?
 6. Wie is de bedenker van Playmobil?
 7. Hoe groot is een Lego Blok?
 8. Wat is LEGO eigenlijk?
 9. Hoe heet nep Lego?
 10. Welke blokjes passen op Lego?
 11. Hoe lang bestaat Duplo?

Wat is het verschil tussen Playmobil en LEGO?

Wat zijn de verschillen tussen LEGO en Playmobil? LEGO staat voornamelijk bekend op de bouwblokjes, terwijl Playmobil vooral bekend staat om de kleine, lachende poppetjes. ... Bij LEGO en Duplo ligt de focus op bouwen, waar het bij Playmobil vooral draait om het naspelen van een verhaal.

Wat is het verschil tussen DUPLO en LEGO?

Wat is het verschil tussen DUPLO en LEGO? Zoals eerder genoemd, zijn DUPLO-blokken breder en dikker dan LEGO blokjes. ... Bij LEGO zijn de bouwsets ingewikkelder en de blokjes kleiner. De bouwsets zijn dan ook voor oudere kinderen gemaakt; zo kan je kindje later dinosaurussen, kastelen en robots bouwen.

Hoe groot zijn duplo poppetjes?

In tegenstelling tot de DUPLO Poppetjes (6,5 cm hoogte), zijn deze popjes maar liefst 12,5 cm groot, liggen hierdoor erg prettig in de hand en zijn voor kinderen ideaal om zich mee te identificeren.

Welke concurrenten zijn er van LEGO?

Andere concurrenten zijn MEGABLOKS en COKO. Deze vergelijkbare producten lijken op LEGO, maar worden tegen een lagere prijs in de markt gezet, en hebben niet dezelfde hoogwaardige producteigenschappen als LEGO stenen. LEGO strijdt al jaren tegen namaak artikelen.

Is Duplo van LEGO?

Duplo is LEGO voor kleine kinderen. ... Met Duplo Baby werd in 2006 gestopt. Duplo is in 1969 voor het eerst op de markt gebracht.

Wie is de bedenker van Playmobil?

Hans Beck PLAYMOBIL/Uitvinders

Hoe groot is een Lego Blok?

De poppetjes zijn 4 cm lang en op het breedste deel 2,5 cm.

Wat is LEGO eigenlijk?

LEGO is een Deense speelgoedfabrikant in gekleurde kunststofblokjes en -figuurtjes. Het familiebedrijf is de grootste speelgoedfabrikant van Europa en de op een na grootste van de wereld, na Mattel en voor Hasbro.

Hoe heet nep Lego?

Tyco Toys is een van deze producenten. Andere concurrenten zijn MEGABLOKS en COKO. Deze vergelijkbare producten lijken op LEGO, maar worden tegen een lagere prijs in de markt gezet, en hebben niet dezelfde hoogwaardige producteigenschappen als LEGO stenen. LEGO strijdt al jaren tegen namaak artikelen.

Welke blokjes passen op Lego?

Gemene deler, de blokjes passen allemaal op elkaar.
 • LEGO steentjes en varianten.
 • LEGO.
 • LEGO kopen.
 • Sluban.
 • Sluban kopen.
 • LIGHT STAX.
 • LIGHT STAX kopen.
 • Hubelino Pi.

Hoe lang bestaat Duplo?

Duplo is in 1969 voor het eerst op de markt gebracht.