Inhoudsopgave:

  1. Wat is een Jumbo kwartel?
  2. Waarom roept een kwartel?
  3. Wat voor geluid maakt een Japanse kwartel?
  4. Kan je een kwartel tam maken?
  5. Wat eet een kwartel?

Wat is een Jumbo kwartel?

Een “jumbo kwartel” is net zo goed een japanse kwartel, doch iets groter van formaat. Vaak tussen de 2 gram zwaar (waar een normale japanse kwartel circa 100 gram is van nature).

Waarom roept een kwartel?

De roep zal duidelijkheid brengen. Een kwartelhaan roept in de volière meer als er geen hen bij zit. In het voorjaar wordt het roepen van een kwartel voorafgegaan door het z.g. "maawen" een geluid dat door het woord juist wordt weergegeven.

Wat voor geluid maakt een Japanse kwartel?

Kwartels zie je eigenlijk nooit omdat ze verborgen leven, in ruige graslanden, graanakkers, maar ook wel luzernevelden, bietenakkers e.d. Soms vliegt er één op vlak voor je voeten, Je vindt ze vooral door hun zeer kenmerkende 'kwik-me-dit'-geluid.

Kan je een kwartel tam maken?

Tam maken is gewoon een kwestie van een jonge kwartel nemen en langzaam aan jou laten wennen door uit je hand te voeren.

Wat eet een kwartel?

Geef je kwartels zoveel voer dat ze de hele dag genoeg hebben en het voer 's avonds op is. Als bijvoeding kun je groenvoer, wormen of een beetje graan geve. Met name kuifkwartels zijn gek op groenvoer. Geschikte bijvoeding is bijvoorbeeld vogelmuur, fris jong gras, sla, wortel of meloen.