Inhoudsopgave:

  1. Hoe herken je kwaliteit PVC vloer?
  2. Waar op letten bij kopen PVC vloer?
  3. Welke Egaline voor PVC vloer?
  4. Waar op letten bij vloer?
  5. Waar op letten bij aankoop vloer?
  6. Wat is sterker laminaat of pvc vloer?

Hoe herken je kwaliteit PVC vloer?

Hoe herkent u een kwaliteit PVC-vloer? Een belangrijke graadmeter om de kwaliteit van een PVC-vloer te bepalen, is de dikte van de toplaag, ook wel beschermlaag genoemd. Deze varieert van 0,3 tot 0,7 millimeter, de meest voorkomende diktes zijn 0,4 en 0,55 millimeter. Hoe dikker deze laag, hoe slijtvaster de vloer.

Waar op letten bij kopen PVC vloer?

Een van de belangrijkste dingen waar u op moet letten bij het kopen van een PVC vloer is de dikte van de toplaag. Deze varieert van 0,3 tot 0,7 millimeter. Hoe dikker deze laag, hoe hoger de kwaliteit van de PVC vloer. De geschikte dikte hangt af van het gebruik van de vloer.

Welke Egaline voor PVC vloer?

De Atlas 30 egaline kan naast ondervloer ook gebruikt worden als eindafwerking. Echter, deze vloer dient dan wel afwerkt te worden met een speciale epoxycoating of betonverf. Beide soorten egaline zijn geschikt als egaline voor pvc vloer. Na ongeveer 4 uur is de egaline weer beloopbaar.

Waar op letten bij vloer?

Waar moet ik op letten bij het kiezen van een PVC vloer?
Vochtbestendigheid********
Vloerverwarming geschikt**********
Duurzaamheid*********
Onderhoudsvriendelijkheid*******
Geluidsreductie*******

Waar op letten bij aankoop vloer?

Is de ruimte groot en breed of juist smal en lang? De eerste tip is dan ook een hele belangrijke, let goed op de indeling van jouw woning. Heb je een normale tot grote (woon)ruimte? Er is dan genoeg ruimte voor een extra brede vloer, bijvoorbeeld breed laminaat of een XL visgraat vloer.

Wat is sterker laminaat of pvc vloer?

Een PVC vloer is dunner dan een laminaat vloer. Het is dan ook belangrijk dat een PVC vloer op een egale ondergrond wordt gelegd. In veel gevallen dient de ondergrond dan ook eerst geëgaliseerd te worden. Het is ook mogelijk om een PVC vloer over een reeds bestaande vloer heen te leggen.