Inhoudsopgave:

  1. Waar komt Kanis en Gunnink vandaan?
  2. Waar komt de naam Pickwick vandaan?
  3. Waar komt Buisman vandaan?
  4. Is Kanis en Gunnink?
  5. Wat betekent Pickwick?
  6. Waar kan je nog Buisman kopen?

Waar komt Kanis en Gunnink vandaan?

Kanis & Gunnink is een Nederlands bedrijf dat koffie produceert. In 1880 werd door Hendrik Kanis in Kampen een winkel opgericht in oosterse waren. Frans Gunnink kwam hier te werken, maar wilde in 1885 ontslag nemen, nadat hij in Kampen Paul Krüger had ontmoet.

Waar komt de naam Pickwick vandaan?

Er werd gezocht naar een Engelse naam, omdat thee op dat moment nog erg 'Engels' aandeed en er een Engelse postkoets afgebeeld werd op de houten kistjes. De vrouw van de toenmalige directeur was erg in de ban van de werken van Dickens. Nadat zij de 'Pickwick Papers' las, stelde zij de naam Pickwick voor.

Waar komt Buisman vandaan?

Geschiedenis. De eerste koffijstroop van Buisman werd in 1867 gemaakt door Herman Buisman. Hij was grossier en koffiebrander in Zwartsluis. De zoon van Herman Buisman, Roelof, verbeterde het recept en bedacht een huishoudverpakking.

Is Kanis en Gunnink?

Kanis & Gunnink is een Nederlands bedrijf dat koffie produceert. In 1880 werd door Hendrik Kanis in Kampen een winkel opgericht in oosterse waren. ... In 1969 werd Kanis & Gunnink overgenomen door Douwe Egberts.

Wat betekent Pickwick?

Pickwick is een theemerk van Douwe Egberts. Het merk dateert van 1937, daarvoor verkocht de firma merkloze thee voor het eerst in 1753 vanuit een winkel in de Midstraat in Joure. De naam Pickwick is geïnspireerd op de titel van het boek The Posthumous Papers of the Pickwick Club van Charles Dickens.

Waar kan je nog Buisman kopen?

Buisman Classic aroma bestellen | ah.nl.