Inhoudsopgave:

  1. Waar statiegeld flessen inleveren?
  2. Welke plastic flessen hebben statiegeld?
  3. Hebben oude flesjes ook statiegeld?
  4. Kan ik mijn plastic flessen overal inleveren?
  5. Hoeveel statiegeld op flesjes?
  6. Wat gebeurt er met lege plastic flessen?
  7. Hoe werkt statiegeld op blikjes?

Waar statiegeld flessen inleveren?

Je kunt je statiegeldflessen inleveren bij alle innamepunten in Nederland. Het maakt niet uit waar je ze gekocht hebt. Als het nieuwe statiegeldlogo er maar op staat!

Welke plastic flessen hebben statiegeld?

Vanaf betaal je 0,15 cent statiegeld per PET-fles met een inhoud tot 1 liter. Dit zijn alleen de plastic flesjes voor frisdrank en water. Er komt nog geen statiegeld op flesjes voor smoothies, sap of zuiveldranken, maar wij blijven ons ervoor inzetten dat dit er ook komt.

Hebben oude flesjes ook statiegeld?

Nee, helaas. Je bestaande voorraad plastic flesjes zijn geen geld waard. Omdat je hierover ook geen statiegeld hebt betaald, krijg je ook niets terug. Alleen de flesjes met het statiegeldlogo kunnen worden ingewisseld.

Kan ik mijn plastic flessen overal inleveren?

Het statiegeld geldt voor kleine plastic flessen frisdrank en water, niet voor zuivel, siroop en sap. Aan het statiegeldfleslogo kunt u zien of er statiegeld op uw kleine plastic fles zit. ... Dat blijft hetzelfde met € 0,25 per fles. Vanaf is het wel zo dat u grote plastic flessen overal kunt inleveren.

Hoeveel statiegeld op flesjes?

Vanaf 1 juli moet je op plastic flessen van minder dan een liter ook statiegeld betalen: 15 cent. Op flessen van een liter en groter betaal je al jarenlang 25 cent statiegeld. Statiegeld voor kleine flessen wordt ingevoerd omdat er nog steeds te weinig wordt gerecycled.

Wat gebeurt er met lege plastic flessen?

In de supermarkt kun je je lege flessen inleveren in een speciale automaat. Daarna gaan ze naar een retourencentrum waardoor ze worden gesorteerd, schoongemaakt of soms omgesmolten. Zo kunnen de plastic flessen worden hergebruikt voor een nieuwe ronde.

Hoe werkt statiegeld op blikjes?

Statiegeld is een klein bedrag dat je betaalt bij de aankoop van een product, bijvoorbeeld van een PET fles of blikje. Wanneer je de lege verpakking van het product terugbrengt, krijg je het statiegeld volledig terug. Het is dus een soort waarborg, vaak is dit 0,25 euro.