Inhoudsopgave:

  1. Wat doet een cacao ceremonie met je?
  2. Hoe werkt cacao?
  3. Hoe bereid je cacao voor ceremonie?
  4. Hoeveel cacao voor ceremonie?
  5. Hoe lang werkt cacao?
  6. Hoe lang werkt Chocobliss?
  7. Wat is een cacao truffel ceremonie?
  8. Welke rauwe cacao is goed?

Wat doet een cacao ceremonie met je?

Een cacao ceremonie is een emotionele en zintuiglijke ervaring. Het nodigt je uit om contact te maken met je diepste wezen en de kern van je hart. Het ontgift je lichaam en je ziel en geeft je immuunsysteem een enorme boost. ... Door de euforie-inducerende bestanddelen kunnen emoties loskomen en weer gaan stromen.

Hoe werkt cacao?

Cacao is een 'hartmedicijn' met een sterke spirit dat bekend staat als zacht, vrouwelijk en liefdevol en die voor velen onmiddellijke veranderingen creëert. Het stimuleert je om je hart te openen en je in contact te brengen met je hogere zelf.

Hoe bereid je cacao voor ceremonie?

Bijvoorbeeld per portie: meng 33gr cacao met een snufje cayenne in 150ml 70°C water. *Drink genoeg water om een hoofdpijn of cacao 'kater' te voorkomen. Cacao heeft een uitdrogend en ontgiftend effect dat bij ceremonies soms over het hoofd wordt gezien. Water kan het effect verhelderen, openen en ontgiften.

Hoeveel cacao voor ceremonie?

Bij een traditionele cacao ceremonie wordt 42 gram cacao per persoon geserveerd. De volgende ingrediënten zijn nodig voor een traditionele cacaodrink voor 1 persoon: 42 gram pure rauwe cacao. 100 ml water.

Hoe lang werkt cacao?

Daarbij vergeleken is de cacaoceremonie kinderspel - een soort instapmodel. Er zijn al sessies vanaf tweeënhalf uur, het is geen trip, je blijft er helemaal bij en je kunt nog gewoon functioneren. De Maya's en Azteken gebruikten rauwe - 100 procent pure en onbewerkte - cacao als natuurlijk geneesmiddel.

Hoe lang werkt Chocobliss?

Gemiddeld genomen duurt het 4 tot 6 uur. Hoelang duurt het voordat Choco Bliss werkt? Het begint na 30 tot 45 minuten te werken.

Wat is een cacao truffel ceremonie?

Gedurende een cacao truffel ceremonie wordt het gordijn van het ego als het ware op zij geschoven. Zo komt er ruimte om inzicht te krijgen in jezelf; waar je blokkades zitten en waar je pijn en verdriet vandaan komen. Tevens krijg je zicht op je mogelijkheden, kracht en je diep verankerde intenties voor dit leven.

Welke rauwe cacao is goed?

Het beste voor je gezondheid is de rauwe cacao poeder. Deze is onbewerkt en bevat dus alle voedingsstoffen en goede eigenschappen in zijn puurste vorm. Cacao Raw is gezond, maar je moet het eten met mate. Een gezond en gevarieerd voedingspatroon blijft het beste.