Inhoudsopgave:

  1. Heeft Schumacher bij Mercedes gereden?
  2. Hoeveel keer is Schumacher wereldkampioen?
  3. Hoe vaak is Verstappen wereldkampioen?
  4. Hoe vaak is Ayrton Senna wereldkampioen?
  5. Wie won er het allereerste wereldkampioenschap Formule 1?

Heeft Schumacher bij Mercedes gereden?

Michael Schumacher (Hürth-Hermülheim, 3 januari 1969) is een voormalig Duits autocoureur die van 1991 tot en met 2006 en van 2010 tot en met 2012 actief was in de Formule 1....
Michael Schumacher
TeamsJordan (1991) Benetton () Ferrari () Mercedes ()
Races308 (307 starts)

Hoeveel keer is Schumacher wereldkampioen?

Michael Schumacher werd zeven keer wereldkampioen in de Formule 1. 's Werelds succesvolste autocoureur ooit debuteerde in 1991 in de Formule 1 voor het team van Jordan. Een jaar later werd hij ingelijfd door Benetton, waar hij collega en latere vriend Jos Verstappen leerde kennen.

Hoe vaak is Verstappen wereldkampioen?

Hij is onder andere wereldkampioen geworden in de KZ-klasse, waarbij de coureurs in schakelkarts rijden. Ook werd hij derde in de KF-klasse, waarbij hij de eerste race won, maar gediskwalificeerd werd in de tweede race in Bahrein door een botsing met Nicklas Nielsen. Hij sloot hiermee een goed jaar af.

Hoe vaak is Ayrton Senna wereldkampioen?

Ayrton Senna da Silva (São Paulo, – Bologna, ) was een zeer succesvolle Braziliaanse autocoureur die in een tijdsbestek van tien seizoenen driemaal wereldkampioen Formule 1 werd. Hij kwam aan de start in 161 races, waarbij hij 65 keer van poleposition startte en 41 keer won.

Wie won er het allereerste wereldkampioenschap Formule 1?

De eerste race werd verreden op 7 augustus 1948. Het treffen telde niet mee voor een kampioenschap, maar trok wel veel Formule 1 coureurs naar Zandvoort. Winnaar werd Prins Bira van Siam.