Inhoudsopgave:

 1. Wat is de beste energiedrank?
 2. Welke energiedrank?
 3. Hoe gevaarlijk zijn energiedrankjes?
 4. Hoeveel cafeine mag er in energiedrank zitten?
 5. Hoeveel taurine in energy drink?
 6. Hoe lang werkt Nalu?
 7. Wat zit er in Nalu?
 8. Wat is taurine in energy drink?
 9. Wat zit er allemaal in energiedrank?
 10. Hoeveel cafeïne in Bullit?
 11. Wat zit er in energiedrank dat niet goed voor je is?

Wat is de beste energiedrank?

Red Bull is niet alleen de bekendste, maar volgens de 100 proevers ook de lekkerste. Een gevleugelde overwinning voor Red Bull. Helaas is het merk ook de winnaar als het op suiker aankomt. Hoe hoger de notering in de top 5, hoe meer suiker de energy drinks bevatten.

Welke energiedrank?

Voorbeelden van energiedranken zijn: Red Bull, Burn, Monster en Bullit. Een speciaal soort energiedrankjes zijn de energieshots. Deze producten vallen niet onder de voedingsmiddelen maar zijn als supplement op de markt in kleine flesjes (25 tot 75 milliter) met een relatief hoog gehalte aan cafeïne en taurine.

Hoe gevaarlijk zijn energiedrankjes?

Energiedranken zijn rijk aan suiker en cafeïne. Dit verhoogt het risico op onder andere overgewicht, gebitsproblemen, hartproblemen en een verhoogde bloeddruk. Vooral voor kinderen is energiedrank ongezond, wegens het effect van de cafeïne. Daarnaast kan het leiden tot slaap- en angstproblemen.

Hoeveel cafeine mag er in energiedrank zitten?

Maximaal 1 cafeïnerijk drankje per dag. Een blikje energiedrank van 250 ml bevat zo'n 80 milligram cafeïne. Dat is ongeveer evenveel als een kop koffie. En 5 keer zoveel als in een glas cola.

Hoeveel taurine in energy drink?

Doorgaans zit er 1 milligram taurine in een blikje energiedrank. Taurine wordt in je lichaam voor allerlei processen gebruikt, bijvoorbeeld door de hartspier.

Hoe lang werkt Nalu?

Als je een energiedrank drinkt, duurt het ongeveer 10 minuten voordat de cafeïne je bloed bereikt. Je hart- en bloeddruk gaan omhoog. In die tijd behaalt de cafeïne een piek in je bloed. Je voelt je een stuk alerter en geconcentreerder.

Wat zit er in Nalu?

Nalu Energy
 • Energiedrank met vruchtensappen, met suiker en zoetstoffen, en toegevoegde vitamines B3, E, B12.
 • Vitamines B3 en B12 kunnen bijdragen tot de vermindering van vermoeidheid en moeheid en tot een normaal energieleverend metabolisme.
 • Low calorie.
 • Bevat een bron van fenylalanine. Hoog cafeïnegehalte.

Wat is taurine in energy drink?

Taurine is een natuurlijk aminozuur dat in het menselijk lichaam voorkomt en aanwezig is in het dagelijkse dieet. Het wordt bovendien gebruikt bij eenbreed scala aan biologische processen. Taurine komt in hoge concentraties voor in de spieren, de hersenen, het harten het bloed.

Wat zit er allemaal in energiedrank?

In elk energiedrankje zit ongeveer hetzelfde:
 • cafeïne.
 • B-vitamines.
 • (soms) taurine.
 • L-carnitine.
 • guarana-extract.
 • glucuronolacton.

Hoeveel cafeïne in Bullit?

Bullit en enkele huismerken van winkelketens bevatten iets minder cafeïne, 300 mg per liter. Een blikje van 250 ml bevat dan met 80 mg ongeveer evenveel cafeïne als een gemiddelde kop koffie.

Wat zit er in energiedrank dat niet goed voor je is?

Cafeïne. De grootste effecten van energiedrank komen van de cafeïne. Cafeïne zorgt er onder andere voor dat de bloeddruk en hartslag stijgen. Matig koffie drinken is gezond, maar te veel cafeïne uit koffie of energiedrank niet.