Inhoudsopgave:

  1. Kan eucalyptus plant binnen?
  2. Wat voor grond heeft een eucalyptus nodig?
  3. Wat kun je met eucalyptus plant?
  4. Kun je eucalyptus snoeien?
  5. Welke eucalyptus Geurt?
  6. Kun je eucalyptus drinken?

Kan eucalyptus plant binnen?

Bekend van de verkoudheidssnoepjes en -balsem, maar Eucalyptus is veel meer dan dat. Deze plant is geschikt voor zowel binnen als buiten. ... Het is een multifunctionele plant die heerlijk ruikt en ook nog eens erg mooi is. Typerend zijn de grijsgroene bladeren.

Wat voor grond heeft een eucalyptus nodig?

Eucalyptus staat graag in de volle zon. De meeste Eucalyptussen groeien in alle soorten grond. Jonge kleine plantjes hebben een lichtvochtige kluit nodig, eenmaal ingeworteld kan Eucalyptus zichzelf aardig redden. ... Houd de voet van de plant onkruidvrij met mulch of gemalen dennenschors.

Wat kun je met eucalyptus plant?

De Eucalyptus heeft een aparte, mentholachtige geur en wordt daarom veel gebruikt als kruid voor huismiddeltjes. Een andere veelgebruikte toepassing is het drogen van de bladeren. Deze worden dan in droogboeketten gebruikt. Eucalyptus etherische oliën worden veel gebruikt voor bijvoorbeeld aromatherapie.

Kun je eucalyptus snoeien?

Eucalyptus kan in het voorjaar (flink) teruggesnoeid worden, maar ze reageren daar nogal eens op met een groeiexplosie. Ook kan het zijn dat daarna voorlopig weer alleen jeugdblad verschijnt. Worden de planten erg drastisch gesnoeid dan lopen de meeste soorten weer vanaf de grond uit, maar dan als struikvorm.

Welke eucalyptus Geurt?

Enkele interessante variëteiten: Eucalyptus subcrenulata (bestand tegen vorst en met een kruidachtige geur), Eucalyptus glaucescens (blauw blad en fruitige geur), Eucalyptus parvifolia (het meest gebruikt voor boeketten, grijsgroen blad en een krachtige geur).

Kun je eucalyptus drinken?

Omdat al deze oliën specifieke (toxische) eigenschappen hebben, is het moeilijk een classificatie te maken van hun gevaar. Wel zijn oliën van salie, hysop, ceder, eucalyptus en kamfer bijzonder gevaarlijk bij overdosering bij kinderen omdat ze stuipen kunnen veroorzaken.