Inhoudsopgave:

  1. Waar zit Harries vlees?
  2. Wat zijn Metschijven?
  3. Is vlees van de slager duurder?
  4. Welk vlees is goed tijdens zwangerschap?
  5. Welk vlees Runderreepjes?

Waar zit Harries vlees?

Varkenshaas - Harries Vlees - Varkenshaas - Harries Vlees Het wordt gesneden uit de rug van het varken.

Wat zijn Metschijven?

Probeer de ambachtelijke metschijven van Harrie! Deze schijf van super mals varkensvlees, en ik in een handomdraai klaar. Je kunt ze makkelijk bereiden en ze zijn vol van smaak. Hij is perfect voor bij de aardappelen, maar ook lekker voor op de bbq in de zomer.

Is vlees van de slager duurder?

Naast een verschil in smaak is er ook een duidelijk verschil in prijs. "Vlees bij de slager kost gemiddeld 5 euro per kilo meer dan bij de supermarkt. Bij de biosupermarkt is het vlees vaak nog duurder." Biovlees is dus het duurste.

Welk vlees is goed tijdens zwangerschap?

Tijdens je zwangerschap mag je in principe gewoon vlees eten, zolang het maar goed doorbakken is. Dat geldt ook voor vleeswaren: neem het liefst alleen de varianten die gekookt, gebraden of gebakken zijn. Rauwe, gerookte of gedroogde vleeswaren kun je volgens het Voedingscentrum beter vermijden.

Welk vlees Runderreepjes?

Runderreepjes zijn gesneden van magere rundvleesdelen. Omdat de reepjes zo dun zijn, is de bereidingstijd maar kort. Ze zijn vaak al gemarineerd. Runderrollade (doorregen) Rollade is – het woord zegt het al – een opgerold stuk vlees met of zonder vulling.