Inhoudsopgave:

  1. Wat is de grootste maat tampon?
  2. Welke tampon maat?
  3. Welke tampons zijn het best?
  4. Welke soorten tampons zijn er?
  5. Hoelang kan je een mini tampon inhouden?
  6. Welk merk maandverband?
  7. Waar kan je tampon kopen?
  8. Hoe moet je een maandverband gebruiken?

Wat is de grootste maat tampon?

o.b.® tampons zijn verkrijgbaar in verschillende absorptieniveaus – van 'Mini' en 'Normal' tot 'Super' en 'Super Plus' – en verschillende varianten. Er zit altijd een variant tussen die precies past bij jouw behoeften – en dat op elke dag van je menstruatie.

Welke tampon maat?

De maat van je tampon heeft te maken met de hevigheid van je menstruatie. Als je veel bloed verliest, kies je een grotere dan wanneer je een heel lichte menstruatie hebt. Als je voor de eerste keer een tampon gaat gebruiken, kun je het beste een kleine maat kiezen, omdat die gemakkelijker in te brengen is.

Welke tampons zijn het best?

Vooral als je pas begint met het gebruik van tampons raden we je aan om o.b.® ProComfort® Mini te gebruiken. 's Nachts wil je misschien toch liever extra bescherming en een tampon die je de hele nacht kunt dragen zonder 's morgens bang te hoeven zijn voor een vervelende verrassing.

Welke soorten tampons zijn er?

De o.b.® tampons bestaan in verschillende modellen en absorptiegraden. Dankzij de spits toelopende, slanke vorm en het zijdezachte SilkTouch® omhulsel zijn o.b.® ProComfort® Mini tampons zeer gemakkelijk in te brengen en te verwijderen.

Hoelang kan je een mini tampon inhouden?

Je kunt een tampon maximaal acht uur laten zitten. Je moet je tampon altijd vervangen voordat hij begint te lekken. Dus als het touwtje nat wordt, is het tijd om een nieuwe tampon in te brengen.

Welk merk maandverband?

Welk maandverband je kiest, hangt af van hoeveel bloed je verliest en de maat van je ondergoed. Als je maat S of M hebt is bij een lichte tot gemiddelde menstruatie Normal maandverband vaak voldoende. Als je maat L hebt is het vaak prettig om de Long variant te gebruiken. Deze past beter in je ondergoed.

Waar kan je tampon kopen?

In Nederland zijn o.b.® tampons bijvoorbeeld verkrijgbaar bij Kruidvat, Albert Heijn, Etos, Jumbo en Aldi. Als je je tampons liever online koopt, kan je bijvoorbeeld terecht op www.albert.nl, www.kruidvat.nl, www.jumbo.com, www.bol.com en www.drogisterijplein.nl.

Hoe moet je een maandverband gebruiken?

Een maandverband heeft aan de onderkant een plakstrook, waarmee het aan je slip kan worden vastgemaakt. De vleugels vouw je rond de randen van je slipje, zo blijven die ook plakken, en blijft het maandverband beter op zijn plaats. Het zorgt er ook voor dat je minder lekken hebt.