Inhoudsopgave:

  1. Kan een aubergine bederven?
  2. Hoe lang kun je gebakken aubergine bewaren?
  3. Hoe ziet een slechte aubergine eruit?
  4. Hoe hoort aubergine er van binnen uit te zien?
  5. Kan aubergine in de diepvries?
  6. Hoe weet je of aubergine nog goed is?

Kan een aubergine bederven?

Hoe weet ik of aubergine niet goed meer is? De aubergine is beschimmeld of heeft rotte plekken. Dit bederf herken je snel door te kijken of ruiken. Verwijder het kroontje en snijd hem in plakjes of blokjes.

Hoe lang kun je gebakken aubergine bewaren?

Gegrilde Of Gebakken Aubergine Bewaren Vaak hebben na het bereiden van een gerecht nog groente over. Wanneer je aubergine over hebt kan je deze bewaren in de koelkast. Doe dat wel in een afgesloten bakje of afgedekt met huishoudfolie. De aubergine kan je zo 2 – 3 dagen bewaren.

Hoe ziet een slechte aubergine eruit?

Het steeltje en de kroonbladeren worden bruin en er ontstaan ingezonken bruine plekken op de schil. Bewaar ze dus in een niet te warme ruimte zoals de kelder of de bijkeuken als je ze langer wilt bewaren. Ze zijn dan hooguit nog een week te gebruiken.

Hoe hoort aubergine er van binnen uit te zien?

De eetbare vrucht is een vrij grote bes met langwerpige, eivormige of gebogen vorm en een gladde, glimmende schil. De kleur is zwartpaars, met rode of witte schakeringen naargelang het ras. Het vruchtvlees is licht gekleurd, nagenoeg wit, en stevig.

Kan aubergine in de diepvries?

Aubergine invriezen Stop de groente niet rauw in de diepvries. Bereid aubergine eerst door ze 2 minuten te blancheren of even kort te bakken in boter of olie. Bereide aubergine kan je 12 maanden bewaren in de diepvries.

Hoe weet je of aubergine nog goed is?

Aubergines zijn plukrijp wanneer ze goed gekleurd en hard zijn. Dan kunnen ze nog wel enkele dagen aan de plant blijven hangen. Als je ze te lang laat hangen, worden ze sponzig vanbinnen.