Inhoudsopgave:

  1. Wat ontdekte Columbus op zijn tweede reis?
  2. Welke ontdekkingsreiziger was de Santa Maria Het vlaggenschip?
  3. Waren Columbus Pinta en Nina?
  4. Wat is het karveel?
  5. Wat waren de namen van de schepen van Columbus?
  6. Wat hebben Santa Maria Nina en Pinta gemeen?
  7. Wat is de naam van het vlaggenschip van Columbus?
  8. Wat at Columbus op de boot?
  9. Hoe heet de boot van Christoffel Columbus?
  10. Wat nam Columbus mee naar Amerika?

Wat ontdekte Columbus op zijn tweede reis?

Columbus maakte verschillende reizen naar Amerika. In 1493 vertrok hij voor de tweede keer uit Spanje richting het nieuw ontdekte land. Hij ging met 17 schepen, in een van die schepen zat Columbus. Op die tweede reis ontdekte hij het eiland Dominica, en ook Guadeloupe en Puerto Rico.

Welke ontdekkingsreiziger was de Santa Maria Het vlaggenschip?

De vermaarde onderwateronderzoeker Barry Clifford meent het wrak van de Santa Maria, het vlaggenschip van ontdekkingsreiziger Christoffel Columbus, te hebben gevonden.

Waren Columbus Pinta en Nina?

De Niña (ook wel Neña genoemd) was een van de drie schepen tijdens Christoffel Columbus' ontdekking van Amerika. De andere schepen waren de Pinta en de Santa María.

Wat is het karveel?

Het karveel was een gladboordig scheepstype dat is ontstaan uit een ander scheepstype, de hulk. Hoewel karveelbouw staat voor gladboordige schepen, was niet elk gladboordig schip een karveel. ... De naam carabela/caravela werd voor het eerst genoemd in 1255, in een charter van Alfons III.

Wat waren de namen van de schepen van Columbus?

Met zijn scheepsjournaal kon hij de vaarroute goed onthouden. Hoe de schepen van Columbus er precies hebben uitgezien, weten we niet. In 1492 ging hij op weg met drie boten: de 'Nina', de 'Pinta' en de 'Santa Maria'. De 'Nina' en de 'Pinta' hebben waarschijnlijk veel geleken op een Spaans karveel.

Wat hebben Santa Maria Nina en Pinta gemeen?

De Niña werd gebouwd op de scheepswerf in de haven van La Ribera in Moguer, Spanje tussen 14. Het schip was van hetzelfde type en had dezelfde afmetingen als de Pinta. Het was een karveel van 15 meter lang en 5 meter breed. De grootste mast was 15 meter hoog.

Wat is de naam van het vlaggenschip van Columbus?

De Santa María was het vlaggenschip en bevoorradingsschip van Christoffel Columbus, die in 1492 Amerika ontdekte. Het schip van Columbus heette oorspronkelijk María Galante, maar aangezien dit ook een synoniem voor prostituee was, werd besloten de naam te veranderen.

Wat at Columbus op de boot?

Er waren namelijk een aantal kippen en andere soorten pluimvee aan boord voor de eieren, minstens een koe en twee geiten voor de melk en voor het vlees. De varkens waren enkel voor het vlees. Die dieren werden allemaal in een hok gehouden. Het schip kon tussen 1 ton lading vervoeren.

Hoe heet de boot van Christoffel Columbus?

Hoe de schepen van Columbus er precies hebben uitgezien, weten we niet. In 1492 ging hij op weg met drie boten: de 'Nina', de 'Pinta' en de 'Santa Maria'. De 'Nina' en de 'Pinta' hebben waarschijnlijk veel geleken op een Spaans karveel.

Wat nam Columbus mee naar Amerika?

Als buit nam hij goud en zes Indianen mee. De Spanjaarden waren blij met de ontdekkingsreiziger omdat ze dachten dat ze rijk zouden worden van al het goud dat hij beloofde. Columbus kreeg meteen een opdracht voor een tweede expeditie.