Inhoudsopgave:

  1. Wat is midzomer in Zweden?
  2. Wat betekent midsommar?
  3. Waar gaat midsommar over?
  4. Waar kan ik midsommar kijken?
  5. Waar gaat de film Hereditary over?

Wat is midzomer in Zweden?

De nationale feestdag van Zweden is 6 juni, maar midden in de zomer (19-25 juni) vieren de Zweden pas echt feest. Op vrijdagavond (de vrijdagavond rond 21 juni) wordt midzomeravond gevierd en dag daarop is het dan midzomerdag.

Wat betekent midsommar?

In Zweden wordt midzomeravond of kortweg midzomer (midsommarafton of midsommar) gevierd op de vrijdag die in de periode van 19 juni tot 25 juni valt. Het is samen met Kerstmis het belangrijkste feest van het jaar. Het is een waar familiefeest.

Waar gaat midsommar over?

Verhaal. Dani Ardor krijgt een zware klap wanneer haar zus Terri zelfmoord pleegt en daarbij ook hun ouders ombrengt. Ze probeert steun te vinden bij haar vriend Christian Hughes. Hoewel hij zijn betrokkenheid toont, gaat zijn belangstelling vaker uit naar andere dingen.

Waar kan ik midsommar kijken?

Waar kun je Midsommar uit 2019 online kijken? ✅ Netflix: Deze titel is te bekijken op Netflix. Ga direct naar de film op Netflix.

Waar gaat de film Hereditary over?

Hereditary is het verhaal van Annie (Toni Colette), een vrouw die de dood van haar dominante moeder verwerkt, en al heel haar leven het gevoel heeft dat ze haar eigen lot niet in handen heeft. Door hyperrealistische poppenhuizen te maken probeert ze zichzelf een illusie van controle te geven.