Inhoudsopgave:

  1. Hoe heet de vader van Ruinerwold?
  2. Wat is er met de schoonvader van Gerrit Jan d gebeurd?
  3. Wie is Jozef kinderen van Ruinerwold?
  4. Waarom vader Ruinerwold vrij?
  5. Hoe kwam de vader van Ruinerwold aan geld?
  6. Hoe kwam Gerrit Jan van D aan geld?
  7. Hoeveel geld Ruinerwold?

Hoe heet de vader van Ruinerwold?

Gerrit Jan van D., de vader van het Ruinerwold-gezin, is voor tenminste zes maanden gedwongen opgenomen in een zorginstelling. Dat blijkt uit een uitspraak van de rechtbank Gelderland. Daarmee is het gevaar voor herhaling van eventuele nieuwe zedenmisdrijven binnen het gezin voorlopig geweken.

Wat is er met de schoonvader van Gerrit Jan d gebeurd?

Te beginnen met de schoonvader van Gerrit Jan. "Opa - de vader van de moeder van alle 9 kinderen - is een natuurlijke dood gestorven, zover we weten", schrijft Jessica. En hoe zit het met het (toen nog) jongetje?

Wie is Jozef kinderen van Ruinerwold?

De toen 58-jarige Oostenrijker Josef B., alias 'de klusjesman', huurde het pand. Hij werd opgepakt, net als de vader van het gezin: Gerrit Jan van D. Zijn oudste vier kinderen Shin, Mar Jan, Edino en Israël waren al eerder vertrokken. Inmiddels is duidelijk dat de vijf jongste kinderen in Ermelo terecht zijn gekomen.

Waarom vader Ruinerwold vrij?

De aanklachten tegen Ruinerwold-vader Gerrit Jan van D. zijn fors: vrijheidsberoving, seksueel misbruik en mishandeling van zijn negen kinderen. Toch is de kans groot dat de rechtbank hem morgen niet zal veroordelen, vanwege een zwaar herseninfarct.

Hoe kwam de vader van Ruinerwold aan geld?

'Ruinerwold-vader' Gerrit-Jan van D. krijgt een flinke geldsom terug van het Openbaar Ministerie (OM). Het gaat om een bedrag dat eerder in beslag is genomen. Toen de politie in oktober 2019 een inval deed op de boerderij in het Drentse Ruinerwold, werd ook een grote hoeveelheid aan contant geld gevonden.

Hoe kwam Gerrit Jan van D aan geld?

ook verdacht van witwassen, omdat de herkomst van het contante geld onduidelijk was. Die verdenking is na verloop van tijd komen te vervallen. Het geld bleek afkomstig van legale transacties uit Oostenrijk van volgelingen van Van D. Hij zag zichzelf als leider van een zelf gecreëerde geloofsovertuiging.

Hoeveel geld Ruinerwold?

die jarenlang verscholen voor de buitenwereld leefden in een afgelegen boerderij in de buurt van het Drentse dorp Ruinerwold. De actie, die vorige week vrijdag van start ging, eindigde vanmiddag en haalde fors meer op dan het beoogde streefbedrag van 270.000 euro, meldt RTV Drenthe.