Inhoudsopgave:

 1. Hoe gas bbq kiezen?
 2. Welke BBQ moet ik kiezen?
 3. Welk merk BBQ kopen?
 4. Wat heb je nodig voor een elektrische bbq?
 5. Is een elektrische bbq goed?
 6. Kan een BBQ tegen regen?
 7. Wat is een Hibachi BBQ?

Hoe gas bbq kiezen?

Het aantal personen waarvoor je barbecuet, bepaalt welke maat gasbarbecue je nodig hebt. Gril je bijvoorbeeld vaker voor grote groepen, kies dan voor een gas bbq met een groot kookoppervlak. Vergeet geen rekening te houden met hoeveel vlees je tegelijk wilt grillen en de grootte van je te bereiden producten.

Welke BBQ moet ik kiezen?

Wil je gewoon barbecueën, direct en indirect grillen en roken dan is een gewone houtskoolbarbecue de beste keuze. Kies je voor wat meer gemak en neem je genoegen met grillen dan kan je een gasbarbecue overwegen.

Welk merk BBQ kopen?

Beste Top 10 bbq 2021
 • Weber Compact Kettle 47 cm. Meerdere verkopers. ...
 • Big Green Egg Large. Meerdere verkopers. ...
 • Weber Genesis II E-310 GBS. Meerdere verkopers. ...
 • The Bastard Urban Large Compleet 2020. ...
 • Kamado Joe Classic II met Onderstel. ...
 • Weber Bar-B-Kettle GBS 57 cm. ...
 • Boretti Carbone. ...
 • Weber Smokey Mountain Cooker 47 cm.

Wat heb je nodig voor een elektrische bbq?

Je steekt de stekker van de bbq in het stopcontact, verstelt de temperatuurknop en het verwarmingselement gaat warmte uitstralen. De warmte stel je zelf in via de traploos instelbare temperatuurknop. Doordat je niet met kolen of gas en dus open vuur werkt, heb je geen last van rookontwikkeling.

Is een elektrische bbq goed?

Elektrische barbecues zijn over het algemeen compact. Hierdoor is het bereiden van groot gebraad op de bbq niet de bedoeling. Het is wel hét ideale type barbecue voor op je balkon. Niet alleen door het compacte formaat, ook doordat er weinig tot geen rook van de barbecue komt.

Kan een BBQ tegen regen?

Het belangrijkste is dat je barbecue droog staat. Op een natte barbecue kun je namelijk niet je vlees braden. Ook jij en je gasten moeten natuurlijk niet in de regen staan. Als je een overkapping hebt is dit makkelijk, maar als je dit niet heb kun je bijvoorbeeld een partytent regelen.

Wat is een Hibachi BBQ?

Hibachi is het Japanse woord voor vuur kom wat een traditionele manier van koken is in Japan. ... De kookunit is gemaakt van hittebestendig materiaal, en is zo ontworpen dat je kunt koken op houtskool. Bovenop de kookunit kun je een grillrooster plaatsen om te kunnen grillen.